Ikke La Stress Ta Over Deg

Mange mennesker går gjennom perioder med økt stress i livet. Vi er ofte stresset mer enn vi burde være. Den gode nyheten er at det finnes måter å håndtere stress på. Les videre for noen slike måter å håndtere stressnivået på.

Hvis du utsetter, risikerer du å øke stressnivået uten å engang innse det. Selv om de fleste av oss er enige om at vi jobber best under press, er det motsatte faktisk sant. Gjør du faktisk ditt beste når du gjør det i siste øyeblikk? Stresset med å ha det ekstra presset på skuldrene fra den forestående plikten som du fortsetter å utsette, øker automatisk stressnivået ditt. I stedet for å utsette, fullfør arbeidet ditt så snart du mottar det for å redusere stressnivået.

En flott måte å redusere stress på eller å forhindre alt sammen er å ikke bekymre seg for de små tingene i livet. Ved å bekymre deg for alle de små tingene som skjer i livet ditt, øker du naturlig stressnivået og presset på deg selv. En god praksis å følge er å prioritere ting som skjer i livet ditt ved å velge de få viktigste tingene du skal bekymre deg for og la de andre små tingene skje. Du kan ikke kontrollere eller endre alt i livet, så ved å la de små tingene gå, reduserer du også stressnivået ditt.

Når du føler deg overveldet eller stresset, ta et øyeblikk å lukke øynene og visualisere noe rolig. Når du er stresset, ta et øyeblikk og se for deg å slappe av i et beroligende bad. Prøv også å lukke øynene og visualisere deg selv i en rolig og kjent setting eller gjøre noe du liker.

Bruk lister til å huske ting i stedet for bare å avhenge av minnet ditt for å gi deg selv en liten pause gjennom dagen. Når vi blir overveldet av stress, er det vanskeligere å huske alt vi trenger å ta vare på, så forbered deg på alt som dagen din holder ved å lage en liste. Ikke bare vil mangelen på å måtte huske detaljer spare deg for stress, men det vil også spare deg for tid!

For å holde stressnivået under kontroll, ville det være lurt å sørge for at du får regelmessig trening. Dette er viktig fordi trening frigjør kjemikalier som fungerer som naturlige spenningsfrigjøringsmidler. Så lite som en halv time om dagen er det nok noen ganger i uken.

Skriv ned hva som plager deg. Å skrive det ned og se det på papir, vil bidra til å gi litt perspektiv på hva det er som forårsaker stress. Del papiret ditt i to og på den ene siden, oppgi stressfaktorene du kan endre, og på den andre siden, oppfør de du ikke kan endre. Prøv å gi slipp på tingene du ikke kan endre, og prøv å fikse de du kan endre.

Som denne artikkelen har vist, kan det gjøres noen enkle, raske endringer for å eliminere en del av stresset ditt. Nå er du klar til å lindre stresset ditt.

Having Trouble With Stress?